Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Πώς μπορείτε να πείτε εάν η γάτα σας είναι έγκυος;

Πώς μπορείτε να πείτε εάν η γάτα σας είναι έγκυος;


Το κανονικό μήκος της εγκυμοσύνης της γάτας σας είναι εννέα εβδομάδες αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να πει ότι αναμένει τα γατάκια μέχρι γύρω στα μισά του δρόμου μέσω του όρου. Οι πρόωρες ενδείξεις της εγκυμοσύνης γράφονται συχνά μακριά όπως κανονική, απρόβλεπτη συμπεριφορά γατών ή απλά δεν παρατηρούνται καθόλου όλες.

Εντούτοις, στα τρία όρεξη του σκηνικού κατοικίδιου ζώου εβδομάδας είναι πιθανό να αλλάξετε - είτε μειωμένος είτε εξαφανιμένος συνολικά. Οι γάτες δοκιμάζουν την ασθένεια πρωινού; Εάν, αυτός θα εξηγούσε γιατί τα τρόφιμα αλλάζουν την έκκλησή του γύρω σε αυτήν την περίοδο. Κατά τη διάρκεια των πρώτων σταδίων της εγκυμοσύνης, οι θηλές της γάτας σας "θα οδοντώσουν επάνω" αλλά όπως θάβονται βαθιά στην tummy γούνα της, θα συγχωρηθείτε για την μη παρατήρηση.

Στην τέταρτη ή πέμπτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης της γάτας σας, είναι αρκετά συνηθισμένο να διαπιστωθεί ότι αλλάζει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί προς σας και την οικογένειά σας. Μπορεί να σας εκπλήξει για να διαπιστώσει ότι μπορεί να γίνει ένα από δύο πράγματα - είτε εξαιρετικά προσεκτικός και στοργικός είτε, στο άλλο τέλος της κλίμακας, συνολικά ανιδιοτελής και απρόσιτος στην τοποθέτησή της.

Είναι όχι πριν από την εβδομάδα πέντε ή έξι που μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε ότι η γάτα σας φαίνεται στρογγυλευμένη από συνηθισμένη και είναι σε αυτή τη φάση στην εγκυμοσύνη της ότι τα προηγούμενα σημάδια αρχίζουν ξαφνικά να σας έχουν νόημα σε. Οι θηλές της θα είναι πολύ καταφανώς pinker τώρα και θα γίνονται διευρυμένες.

Μέχρι την εβδομάδα επτά θα είστε ο υπερήφανος ιδιοκτήτης μιας πολύ προφανώς έγκυου γάτας. Η στρογγυλή μορφή της θα κάνει τον καλλωπισμό ανήσυχου και, εάν θα επιτρέψει, η βοήθειά σας στην κράτηση της γούνας της καλά-καλλωπισμένης και στην καλή διαταγή θα εκτιμηθεί. Η όρεξη της γάτας σας θα αλλάζει ακόμα μια φορά αλλά θα μπορούσε είτε να αυξηθεί είτε να μειωθεί - καθεμία είναι δυνατή

Οι εβδομάδες οκτώ και εννέα διεγείρουν τους αυτούς δεδομένου ότι θα είστε σε θέση να δείτε τα αγέννητα γατάκια γύρω της έγκυου γάτας σας tummy. Θα πρέπει να είστε ισχυροί για να αντισταθείτε στο αίσθημα τους δεδομένου ότι αυτό μπορεί τόσο εύκολα να προκαλέσει τα προβλήματα ή τον τραυματισμό σε αυτή τη φάση. Τα αναπτυσσόμενα γατάκια θα προβάλλουν τις τεράστιες απαιτήσεις στο σώμα της γάτας σας και η όρεξή της θα έχει διπλασιαστεί για να συμβαδίσει με τις ανάγκες τους. Παρά την αυξανόμενη εισαγωγή τροφίμων, η δυσκοιλιότητα είναι συχνά ένα πρόβλημα τώρα και μερικές πτώσεις της υγρής παραφίνης στα τρόφιμά της θα κρατήσουν το πράγμα κατά μήκος ωραία.

Στην περασμένη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, η γάτα σας θα αρχίσει να προετοιμάζεται για τη γέννηση των γατακιών της και η συμπεριφορά της θα αλλάξει καταφανώς. Θα αρχίσει για μια κατάλληλη θέση στην οποία να γεννήσει τα γατάκια της και θα περιπλανηθεί γύρω από το σπίτι ψάχνοντας μια θέση που αισθάνεται θα είναι ασφαλής, ασφαλής, ιδιωτική και θερμή.

Είναι σημαντικό ότι σιγουρεύεστε ότι βοηθάτε να την καθοδηγήσετε στην παραγωγή μιας επιλογής της φωλιάς γέννησης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της και είναι επίσης αποδεκτή σε σας. Τελικά, πολλοί ένας ιδιοκτήτης έχουν διαπιστώσει ότι το κατοικίδιο ζώο τους έχει επιλέξει να γεννήσει στη μέση του κρεβατιού τους - μια θέση που δεν είναι ούτε desireable ούτε κατάλληλη από την άποψή σας!

Τέλος, ως προσεγγίσεις ημερομηνίας παράδοσης, θα διαπιστώσετε ότι η βαριά έγκυος γάτα σας φαίνεται δύσκολη και γύρω, ανίκανος να εγκαταστήσει. Θα πάει επανειλημμένα μέσα και έξω από το επιλεγμένο να τοποθετηθεί της κιβώτιο και θα την δείτε να τοποθετηθείτε της στο υλικό σαν τακτοποιώντας το σε την που συμπαθεί. Θα ρονρονίζει δυνατά δεδομένου ότι αισθάνεται το σώμα της που αρχίζει να προετοιμάζεται για την επικείμενη γέννηση των γατακιών της. Η εγκυμοσύνη της γάτας σας θα τερματίζεται και πρέπει να προετοιμαστείτε πλήρως να την βοηθήσετε κατά τη διάρκεια της γέννησης των νέων γατακιών σας.

Είναι η υποχρέωσή σας ως ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων να έχετε κατασταθεί εξοικειωμένος με birthing της γάτας σας τη διαδικασία. Εάν έχετε προετοιμαστεί επαρκώς για τη γέννηση των γατακιών, γνωρίζετε αυτά που να αναμείνουν, τι είναι κανονική συμπεριφορά και τι για να κοιτάξει έξω για εάν τα πράγματα δεν πηγαίνουν να προγραμματίσουν και ο κτηνίατρος πρέπει να κληθεί μέσα για να βοηθήσει. Μετά από την αναμονή της εγκυμοσύνης της γάτας σας, η κατάλληλη προετοιμασία θα εξασφαλίσει ότι η γέννηση των γατακιών θα είναι ανησυχία-ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: